Uw droomhuis gevonden?

Wij geven u een helder inzicht in de bouwtechnische staat en de onderhoudskosten.

Al vanaf 250incl. btw

 
     
         
   
teelker bouwkundig advies Dierenriem 30
6662 CJ Elst

026 3815390

e-m@il

   
         
 

nhg

 
 
nationale hypotheek garantie
Er is een aantal situaties waarin een bouwkundig rapport moet worden opgemaakt bij aankoop van een bestaande woning. Dit is het geval wanneer uit het taxatierapport blijkt dat:
de kosten van direct noodzakelijk herstel van achterstallig onderhoud naar schatting     
  meer bedragen dan 10% van de onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik;
nader bouwkundig onderzoek aanbeveling verdient;
sprake is van een appartement met een bouwjaar van 1940 of eerder, tenzij uit het 
  taxatierapport blijkt dat na 1940 een totale renovatie is uitgevoerd.
 
Als de kosten van direct noodzakelijk herstel van achterstallig onderhoud hoger zijn dan 2.500,- worden deze in depot gehouden. Dit houdt in dat op het moment dat u door middel van facturen kunt aantonen dat de kwaliteitsverbetering (deels) is uitgevoerd, de geldverstrekker dit bedrag (gedeeltelijk) uitbetaalt. Het bouwkundig rapport mag op het moment dat de hypotheekofferte wordt uitgebracht niet ouder zijn dan 12 maanden. Kwaliteitsverbetering en/of energiebesparende voorzieningen meefinancieren bij aankoop woning. Als u wilt, kunt u bij aankoop van uw woning de kosten voor een verbouwing (bestaande woning) of meerwerk (nieuwbouw) meefinancieren. De kosten hiervan moeten blijken uit of een taxatierapport, of een bouwkundig rapport, of een door uzelf opgemaakte specificatie (een overzicht van de werkzaamheden die u wilt gaan uitvoeren en de kosten die u hiervoor verwacht te gaan maken). Als het bedrag voor kwaliteitsverbetering hoger is dan 2.500,- wordt dit bedrag volledig in depot gehouden door de geldverstrekker. Op het moment dat u door middel van facturen kunt aantonen dat (een deel van) de kwaliteitsverbetering is uitgevoerd, betaalt de geldverstrekker (een deel van) dit bedrag uit.
    introductie  
    tarieven keuringen  
    aankoopkeuring  
    schade experise  
    nulmeting | vooropname  
    opleveringskeuring  
    meer jaren onderhoud  
    nen 2580 meetcertificaat  
    contact  
     

teelker bouwkundig advies

   

Achter-Drempt Aerdt Angeren Apeldoorn Arnhem Beek-Ubbergen Bemmel Bennekom Beuningen Brummen De Steeg Didam Dieren Dodewaard Doesburg Doornenburg Doorwerth Driel Duiven Ede Eerbeek Elden Ellecom Elst Ewijk Gendt Giesbeek Heelsum Heteren Herveld Herwen Het Loo Hoenderloo  Huissen Laag-Soeren Lathum Lent Lingewaard Nijmegen Oosterbeek Oosterhout Renkum Rheden Slijk-Ewijk Tolkamer Valburg Velp Wageningen Westervoort Wolfheze Zevenaar Zutphen

  links    
       
teelker bouwkundig advies is lid van
Stichting Bouwkeurmeesters